2019 - הזוכים: אדריכלות
מעגלים בשדרת אמיר, חדרה / אב אדריכלות נוף
אדריכלות נוף
חצר לב לבונטין, ת"א / סטודיו אורבנוף
אדריכלות נוף
מרכז יום לבעלי מוגבלויות, חולון / גולני אדריכלים
מבני ציבור
מבנה רווחה רהט / פישר אלחנני אדריכלים
מבני ציבור
בי"ס סיני, מ.א. רמת הנגב / SetArchs
מבני ציבור
בית מלון THE JAFFA / רמי גיל אדריכלים ; John Pawson Ltd
בתי מלון
מרכז שירות חברת MAN / אורבך הלוי אדריכלים
מבני מסחר
בית פביליון / פיצו קדם אדריכלים
מגורים
פביליון בשכונת מגורים, רמה"ש / טל גולדשמיט פיש
מגורים
פארק הציפורים, אגמון חפר / סטודיו אורבנוף
תרומה חברתית
גן בעברית, מתקני משחק בפארק נושאי / סטודיו פרוגרמה1
עיצוב למרחב הציבורי
קואטרו הרצליה / קידר מבנים
פרויקט נדל"ן - אות העיצוב ליזמים.
אדריכל גיורא רוטמן, מעצב פנים אמיר גולן
מעונות סטודנטים, המרכז האקדמי רופין / שורץ בסנוסוב אדריכלים
אות העיצוב הישראלי ע"ש פובזנר 2019
2019 - הזוכים: עיצוב פנים
אולם תצוגה לריהוט פיטרו / ברנוביץ גולדברג אדריכלים בשיתוף פיצו קדם אדריכלים
מסחר
נימוקי השופטים: חלל מוזיאלי ומינימליסטי המהווה יצירה בפני עצמו. הטיפול בחלל מתייחס לכל ממדיו, מורכב גאומטרית ושובר את החלל המלבני המקובל לאולמות תצוגה. החלל מאפשר גמישות בסידור התצוגה לפי צרכים משתנים ואינו כובל את המזמין.
פריזמה בלב תל-אביב / טל גולדשמיט פיש
משרדים
נימוקי השופטים: שימוש מקורי ביצירת קירות זכוכית, תוך פיתוח פרטים ייחודיים להשגת הרעיון, תוך שילוב עיצוב מוקפד לשאר חלקי החלל באופן שמשאיר את המוקד על מחיצות הזכוכית הייחודיות.
משרדי קבוצת café cafe / ברנוביץ גולדברג אדריכלים בשיתוף פיצו קדם אדריכלים
משרדים
נימוקי השופטים: עבודה מוקפדת ומאופקת אשר עושה שימוש בפלטת חומרים בסיסית תוך שמירה על שפה אחידה לכל אלמנטי הפרויקט. מתקיים שימוש מושכל ולא טרוויאלי, בחיבור הבלתי מתפשר בין אלמנטי האורך של החלל, אל קווי החלונות והתאורה.
גומבה / סטודיו דן טרוים
מסעדות
נימוקי השופטים: המעצבים הצליחו ליצור חלל אקלקטי היוצר איזון בין מרכיבי העיצוב המהדהד את ההיסטוריה התרבותית בו נמצא העסק (תל אביב) עם המקורות האירופאים של המטבח והעיצוב האיטלקי.
OPA / ורד כדורי אדריכלית ומעצבת פנים בשיתוף Craft & Bloom
מסעדות
נימוקי השופטים: חלל מרהיב בפשטותו, המציע איפוק עיצובי מוקפד, רגוע ושקט. בתוך סביבה אורבנית תוססת, מאפשר לסועדים אתנחתא ראויה ואפשרות להתמקד בעיצוב המנות המוגשות.
דירת 82 מ"ר בבניין לשימור / אושרי אבירם ודנה קושמירסקי
מגורים
נימוקי השופטים: המעצבים עשו שימוש מדויק במרכיבי הז'אנר הכולל שיחזור פרטים אירופאים מורכבים
דירה לאספני אמנות / יעקבס-יניב אדריכלים
מגורים
נימוקי השופטים: דירה יוצאת דופן, אשר נראית ומתפקדת כגלריה ועונה לצרכי הדיירים
בית לוי אשכול / סטודיו פרוגרמה1, אליאב נחליאלי
שימור
אדריכל שימור מלווה – משה שפירא
נימוקי השופטים: המעצבים הצליחו לעשות שיחזור אותנטי של העיצוב התקופתי
הבזקי זכרון, צילום בתקופת השואה, יד ושם / טחנה לעיצוב
עיצוב תערוכות
נימוקי השופטים: הקשר בין הקונספט לאופן הביצוע תואם ומדגיש את המסר ותכני התערוכה. טיפול עיצובי עדין ורגיש בנושא קשה ומורכב לטיפול. המעצבים הצליחו מחד לתת תשתית שקטה המשמשת רקע נאות לחומרי התערוכה המוצגים ומאידך להעביר מסר באופן ההצגה המתעגל והפתלתל המהלך בין נבכי הזיכרון והתודעה של המבקרים בתערוכה
בתי הכנסת, בית התפוצות / עמיר ברנר
עיצוב תאורה
נימוקי השופטים: מעצב התאורה הצליח להפיח חיים במודלים ולשלבם בחלל באופן הרמוני, בצורה כזו שכל מודל מקבל את היחידיות שלו אך אינו משתלט על האחר
משרדי פרמיטר איקס / אורלי אברון אלקבס
עיצוב תאורה
נימוקי השופטים: עבודת תאורה מורכבת, המשתלבת בקונספט הכללי של עיצוב החלל. התאורה בפרויקט זה איינה עומדת בפני עצמה כעוד נדבך דקורטיבי / פונקציונלי בחלל, אלא מתמזגת ומהווה אלמנט בלתי נפרד מהעיצוב
2018 הזוכים - תכנון עירוני / עיריות ורשויות
פארק הוד השרון / עיריית הוד השרון. טל וארז לוטן אדריכלי נוף
עיריית הוד השרון הגדירה לעצמה חזון האומר: "קהילה וטבע במרכז". מתוך כך, הקצתה עשירית משטח תכנית המתאר של העיר, כ- 1,400 דונם, לטובת הקמת פארק המבוסס על שיקום אקולוגי ושימור ערכים היסטוריים וסביבתיים. פארק ייחודי זה נעשה בתכנון מצוין, בשיתוף הציבור, עם מבט לעתיד ועם תכניות נוספות, אשר יובילו יחד עם שיפור איכות החיים ושימור הסביבה, יצירת קהילה חזקה ותומכת.
2018 הזוכים - אדריכלות נוף
טיילת כביש 90, ים המלח / ברויידא מעוז
נימוקי השופטים: ים המלח, המקום הנמוך בעולם, סובל שנים רבות מפגיעה נופית קשה עקב ניצול משאבי הטבע שבו. פרויקט טיילת כביש 90, תורם לשיקום קו חוף ים המלח ומנגיש אליו את הציבור, באדריכלות נוף איכותית, תוך שימוש בחומרים מתאימים לאזור קיצוני זה. פרויקט זה מהווה דוגמה לאפשרות שיקום האיכויות הטבעיות והנופיות של "חבל ארץ" מיוחד זה. על כך מצאה הוועדה כי הוא ראוי לקבל את פרס אות העיצוב 2018 לאדריכלות נוף.
המגוון הביולוגי, פארק אריק שרון / ברויידא מעוז
נימוקי השופטים: אדריכלות הנוף עוסקת בשנים האחרונות רבות בשיקום מערכות אקולוגיות טבעיות. "המגוון הביולוגי - פארק אריאל שרון", מהווה דוגמה מצוינת לפרויקט שנעשה באזור מופר לחלוטין, אשר באמצעות תכנון נוף איכותי, מחזיר לשטח מתחמים טבעיים מקוריים, מינים נדירים של צמחיה מקומית, בתי גידול לחים - המושכים אליהם ציפורים ובעלי חיים, הכול בשילוב ואיזון נכון עם מסלולי טיול לקהל הרחב. על כך מצאה הוועדה כי הוא ראוי לקבל את פרס אות העיצוב 2018 על אדריכלות נוף.
2018 הזוכים - אדריכלות
המכון הלאומי לביוטכניקה בנגב, אוניברסיטת בן-גוריון / חיוטין אדריכלים
מבני ציבור
עבודה אדריכלית המשלבת בתוכה, באיפוק אך בבטחה, את כל המרכיבים היסודיים של התכנון האדריכלי. החל בארגון החללים, בשימוש בחמרים, בצבעוניות, בתאורה ועד לפרטים, בפנים המבנה ובחיצוניותו כאחד. אדריכלות מצוינת, בכל קנה מידה.
בית יוסף רודי / יניב פרדו אדריכלים
שימור
אחד הבניינים האקלקטיים הראשוניים בתל אביב, המחייבים שמור כחלק ממרקם "העיר הלבנה". הפרויקט מכיל שני מרכיבים – האחד, הבניין המקורי. השני, תוספת הבנייה. הפרויקט מציג רמה גבוהה של שימור הבניין המקורי על כל מרכיביו – הפרטים, הגוונים, החומרים.
תוספת הבנייה בעיקרה מציגה תכנון שונה מהמקור, כתובנה שהתוספת נעשתה כמאה שנה לאחר הקמת הבניין המקורי. כך מודגשות תקופות הבניה השונות. התוספת, למרות היותה ניגודית למקור, משתלבת נכון עם הבניין האקלקטי במקורו, בכך שהיא מתייחסת בצורה אינטליגנטית לתופעת גגות הרעפים בעבר, אך זאת ע"י חומריות שונה וניגודית למבנה הקיים.
הרצל 100 / אודו אדריכלים
שימור
נימוקי השופטים: הבניין המקורי, הוא בניין מודרניסטי אופייני לבנייה של שנות ה-30-40 בתל אביב. כחלק מתפיסת "העיר הלבנה". הפרויקט מציג התחדשות רעננה וראויה של המבנה המקורי.
תוספת הבניה מדברת מחד בשפת הבניין המקורי, בעיקר בממדים ובפרופורציות, אך יחד עם זאת בעלת ניגודיות לבניין המקורי בחומרים ואף בנסיגה. כך נשארת בברור תובנת המבנה המקורי מחד ומאידך נעשה שימוש מושכל בתוספת הבניה.
בית בזרועות פתוחות לגינה / סטודיו 3322, ברוידס אדריכלים
בתי מגורים
הבית מוקם באופן מיטבי על מגרש בעל צורה לא פשוטה להתמודדות ותוכנן כך שינצל באופן מיטבי את השטח ויביא לתוצאה פרקטית. בחירת החומרים והכנסת אור היום אל החלל, הביאה לתוצאה נטולת אגו, מאופקת ובעלת עצמה, ניכר כי ניתן פתרון הולם לכל פרט ופרט.
בית הפלדה / סמט אדריכלים
בתי מגורים
האדריכלים נצלו באופן מיטבי את העובדה שפלדה היא תחום עיסוקו של מזמין העבודה. הם השתמשו בה גם כאלמנט קונסטרוקטיבי וגם כאלמנט חוצץ, גם כחומר חיפוי וגם כחומר לפנים הבית. התוצאה עוצמתית ומקורית.
2018 הזוכים - עיצוב פנים
חנות הדגל של רנואר בקניון עזריאלי / בילגוראי + פוזנר
חללי מסחר
עיצוב עדכני טוטאלי, ניכרות הבנת מרחב המכירה והתנועה במרחב, המודעות לחנויות השכנות ולעוצמה אותה אמורה חנות לשדר.
אולם תצוגה שיש פרביטל / פקר לוין אדריכלים
חללי מסחר
נימוקי השופטים: החלל תוכנן בצורה המאפשרת גילוי הדרגתי של חומר, אור ומרקם, המשפיעים על האווירה בחלקי האולם השונים. אבן טבעית היא חומר עשיר וכבד והמתכננות השכילו להפיק ממנו עיצוב מינימליסטי ומתוחכם. השפה התכנונית ופרטי הביצוע, משקפים את איכות הביצוע והמוצר שהחברה מזוהה איתם.
חנות משכית, יפו / סטודיו ארטישוק
חללי מסחר
במסגרת ההמצאות במבנה לשימור, נבחרה שפה עיצובית ייחודית עדינה, אך מאוד בטוחה, מדויקת, מוקפדת ונכונה עבור החלל. הטיפול בחלל וכן בהצגת הבגדים נעשה בצורה המכבדת את המרחב ואת הסחורה שעומדת למכירה.
YA PAN ביסטרו יפני / סטודיו ברנוביץ גולדברג ואדריכל פיצו קדם
עיצוב מסעדות
עיצוב עדין ומדויק, הפך חלל קטן ופשוט, למרחב מהוקצע המשדר סטייל אורבני צעיר ומתוחכם.
השימוש בתקרה כנותן הטון בעיצוב הוא רעיון חזק, המכניס למרחב עוצמות חווייתיות ייחודיות.
השימוש בצבעים עשירים הוא מרענן ומשמח, גם הוא טופל בחופש רב מצד אחד ובקפידה רבה מצד שני.
דופלקס בבניין לשימור בתל אביב / אדריכל פיצו קדם
עיצוב פנים מגורים
המרחב בבית פתור בצורה מאוד מרווחת, מתוחכמת ומדויקת ומאפשר הנאה מחיבור בין הקומות, נושא שתמיד עומד על הפרק בתכנון בתי מגורים, בכל הקשור לחיבור בין בני הבית בקומות מופרדות.
העיצוב מושפע מהחלל הישן וקיימת תחושה של בחירות עדינות וזהירות בחומר ובריהוט על מנת לשמור על הצביון האקלקטי תוך אמירה עכשווית מובהקת.
2018 הזוכים - תאורה אדריכלית / פנים
הארת היכל השמות, אתר ההנצחה הלאומי, הר הרצל / עמיר ברנר
עיצוב תאורה אדריכלית
תכנון התאורה של היכל השמות נעשה בצורה מאוד זהירה, מדויקת, מכבדת ופואטית. אי אפשר שלא להתפעל מכך שהוחלט לעצב ולתכנן מוצר ייעודי וייחודי אשר עובד בהרמוניה עם התכנון האדריכלי ומעצים את החוויה במרחב.
מסעדת YA PAN / אורלי אברון אלקבס
עיצוב תאורה אדריכלית
נימוקי השופטים: תכנון נכון של תאורה מתחולל כשיש מפגש הרמוני ומעורר חושים בין החלל לבין המאור. ניכר שהתקיים דיאלוג מעמיק בין המתכננים לבין תכנון התאורה.
(עיצוב פנים: ברנוביץ - גולדברג ואדריכל פיצו קדם)
2017 הזוכים - אדריכלות
בית ספר יסודי תדהר, עפולה – שוורץ בסנוסוב אדריכלים, אדריכל גבי שוורץ
מבני חינוך
בינוי בית הספר, מצליח ליצור מערכת שלימה בין הפתוח והסגור ונותן תחושה של חופש והתמצאות בו זמנית. התכנון חורג מהסכמות המוכרות של בתי ספר ותורם לייחודיות המקום, לתחושת חופש ושחרור במערכת לימודית מקובלת.
בית הספר מתוכנן ככפר קטן ועושה שימוש יעיל בשטחי חוץ חשופים ומקורים. התכנון ניחן ברגישות מיוחדת למבטים מהכיתות דרך חלונות נמוכים, שמאפשרים חזיתות ייחודיות ופשוטות.
בית ספר יסודי ירוק, כפר סבא – אדריכל ערן זילברמן, רגבים
מבני חינוך
הבניין מדגים מודעות ומשמעת עיצובית גבוהות ורמת פירוט וביצוע שאינה מקובלת בפרויקטים ציבוריים כדוגמתו.
צילום: יואב פלד
בית ספר מארק שגאל - פריצקי ליאני
מבני חינוך
הפרויקט מצטיין בשקט ובפשטות, אשר מאוד חיוביים כיום. השימוש ברשתות תומך מאד ומעדן את המבנה. בחירת החומרים, כמו רצפת העץ של הפטיו והמדרגות, מוסיפים לשקט ולפשטות. שילוב מוצלח ועדין של אדריכלות עכשווית, ברקמה ההיסטורית של שכונת נווה צדק בתל אביב. הקשרים אמנותיים ותרבותיים, רומזים בקריצת עיין על תוכנו של המוסד.
צילום: עמית גרון
בית בר קיימא בעין הוד – תו אדריכלים ומעצבים
מגורים
השימוש בחומר המקומי כבסיס והשילוב עם החלק העליון של המבנה בגוון הלבן, מצליחים ליצור מבנה המשתלב היטב בסביבה ומצד שני יוצר מערך עכשווי ועדכני, הנטמע בטבע והופך לחלק ממנו, תוך כדי ניצול פני השטח. הבית מצליח לבטא את תהליך הקמתו ואת המניעים של בעליו. הבית מהווה במידה רבה של דיוק, את "תבנית נוף ילדותו", תוך חלוקת נפחים מאוזנת במורד האתר ושימוש מאופק בחומרים ופרטי בניין. התוצאה היא אדריכלות על זמנית במיטבה.
צילום: יואב איתיאל
בית חשוף בצל פקאן – יעקבס יניב
מגורים
הבית מצליח ליצור אווירה ביתית נעימה, תוך שימוש בחומרים שעשויים להיחשב קרים ותעשייתיים. התכנון מצליח להתמודד עם המשמעת הנדרשת כתוצאה מהשימוש בבטון חשוף ובבלוק בטון חשוף, התמודדות שמחייבת דקדקנות רבה בפרטי הביצוע.
צילום: עמית גרון
התחדשות קיבוץ סאסא – אדריכל אבירם רוזנברג
שימור ושיחזור
החידוש משדרג משמעותית, בלי לפגוע כלל בקיים (אין "מחיר"). ניכר כבוד ורגישות גדולים למקום על כל מרכיביו (מעט אגו, הרבה עדינות). הפרויקט מצביע על כיוון אפשרי של ה״תעדכנות קיבוצית״ (על משקל ״התחדשות עירונית״).
המתכננים הצליחו לשמור על אופייה המקורי של הסביבה הקיבוצית, על מאפייניה החברתיים הייחודיים, ברגישות לבניינים הקיימים ולאיכויות הסביבתיות הקיימות.
צילום: הווארד סמיטלין, אבירם רוזנברג. הדמיות: ולדימיר ברודסקי
קיוסק לילנבלום 3 – אדריכל יואב מסר
שימור ושיחזור
עבודת שימור נאמנה למקור, ה״מחדשת ימינו כקדם״ ומחזירה לתל אביב משהו מניחוח החיים בתל אביב הקטנה של שנות ה-20.
צילום: עמית גושר
גשר זכוכית בסין – אדריכל חיים דותן
נגיעות עירוניות
הגשר מבטא את השאיפה הטבעית של האדם, לנקודת התצפית הדרמתית ביותר האפשרית. כך שואפים לפסגת ההר, לחרטום הספינה, לראש מגדל הפעמונים או למרומי כיפת הכנסייה.
הגשר התלוי, הוא הפתרון המתבקש כמעט מאליו, במקרה של קניון דרמטי כמו זה בו הוצב ועיצובו מקנה לו את הדרמה המתבקשת, על יד ההולכים לאורכו, תוך פגיעה מינימלית בסביבה הטבעית ואולי אף שיפורה על ידי תוספת של ״תכשיט״ מעודן.
מצפה ים המלח – שמואלי עידו אדריכלים + אדריכל עוזר שטול
נגיעות עירוניות
מהלך של גילוי והסתרה, הממצה באמצעים גאומטריים פשוטים, את החוויה הנופית הנצפית דרך מסגרות, המעניקות עומק וחוויה דינמית, המתקשרת לתנועתו של הצופה בנוף.
צילום: הילה עידו
מתחם כניסה להר הרצל – HRZLBRG TEAM, דניאל שטרסבורגר
תכנון שלא ניבנה
המבנה שומר על מאפייניה העיקריים של הכניסה הקיימת להר הרצל, משפר את תפקודה ועושה זאת תוך הפגנת איפוק וצניעות נדירים וראויים לציון.
פרויקט מגורים בדימונה – הסטודנטית ספיר בר נתן, המרכז האקדמי ויצו חיפה
תכנון שלא ניבנה
הפרויקט ניחן בתשומת לב לאקולוגיה – התאמה לאקלים, חומרים זולים ופשוטים (כמעט הרכבה עצמית). תכנון רגיש כלכלית, חברתית וקהילתית. יצירת מקום ייחודי (אחר) תוך איזון בין: מבנה – שכונה, טבע – בנוי.
טיילת תל אביב – מיכל קנטור צילום: עמית גרון
תאורה אדריכלית
חצר חושים בבי"ס אילנות לילדים עם צרכים מיוחדים – משרד INCLUDE, אריאל בלונדר, טלי כהן אנדרסון, עמרי בן ארצי
אובייקטים במרחב הציבורי
עיצוב עדכני, לא מתיילד, לא מתקשט, אבל משחקי מאוד. רמה גבוהה מאוד של יצירתיות, הרבה "המצאות" מקוריות, רמה ואיכות הפירוט מדהימים.
צילום: יואב דביר, טלי אריאל
מגורי צעירים, קיבוץ סאסא – אדריכל אסף לרמן
פרס אות העיצוב ע"ש פובזנר
זה הרבה מעבר ל"שימור", זה פירוש יפיפה למבנה קיים, שמחזק ומוסיף איכויות (פונקציונליות, עיצוביות, חלליות) גם בפנים המבנים וגם ביניהם ובסביבתם. תכנון סופר עכשווי שאינו שומט את העבר. מקום שיש בו מגוון גדול של סוגי מקום למפגש.
הפרויקט מהווה דוגמא ליכולתו של אדריכל להעניק ״ערך מוסף״ ללקוח, מעבר למה שהתבקש במקור. מעבר להגנה מפגעי הטבע, אותה נועד לפתור, מעניק הפרויקט חיים חדשים למבנה ישן, תוך מתן מענה לצורכי המשתמשים, שלא קיבלו מענה הולם בתכנון המקורי. התוספת שומרת על הבניינים הקיימים ומעניקה להם חזית תלת ממדית, תוך שימוש באפקטים של אור וצל, עומק וחומריות שמשתלבים היטב באופייה של הסביבה הקיבוצית המתחדשת.
צילום: טל ניסים
2017 הזוכים - עיצוב פנים
משרדי אלגוטק, רעננה – סתר אדריכלים
משרדים
במשרדי חברת הייטק, בתחום ההדמיה הרפואית, נענו המעצבים לאתגרים הקשורים ביצירת חללים ועיצוב תואמים לחברה: הרעיונות התכנוניים והעיצוביים, גובשו סביב עולם התוכן של החברה – גוף האדם ומרכיביו, והם עשו זאת בהצלחה יתרה.
צילום: עוזי פורת
משרדי סורוקר, אגמון, נורדמן – אורבך הלוי אדריכלים
משרדים
חכמת שילוב החומרים, בטון ופלדת קורטן, בצורה מיוחדת, יצרו חלל מעניין, אחר, חדש, אלגנטי ומכובד. תקרה חשופה, עם רצפה נקייה וחלקה, הדגישו את חומרי החיפוי והצורות המעניינות. בחרנו בפרויקט בזכות הצלחת המעצבים ליצור מערך של קומפוזיציות, צורות ותמהיל חומרים לא שיגרתי בעולם עיצוב המשרדים. המעצבים יצרו הרמוניה ושלמות בשפה האדריכלית העיצובית הנבחרת. השכילו ליצור קומפוזיציות מרתקות במרחב, תוך כדי שימוש במפגשים בין סוגים של חומרים מהמוגמר ועד הבלתי עשוי.
צילום: עוזי פורת
חנות בגדים במגזר החרדי – ליאור לייבוביץ', רון אברס
מסחר
חנות שהתמודדה במגבלות של המגזר החרדי ביצירתיות, בהצלחה ובעידון אסטטי ראוי להערכה. מערך צבעוני עדין ומוקפד, לצד פתרונות אחסון חכמים למגוון מוצרים מועט. תאורה ושימוש מושכל במראה ששכפלה את בבאות החנות, הצליחה ליצור מהחלל המוגבל חלל מרתק.
צילום: אביעד בר נס
חנות למוצרי תינוקות וילדים – אדריכל ירון אלדד
מסחר
המעצב לקח את רעיון המחזור ותרגם אותו למוטיבים עיצוביים, בניסיון מוצלח להגיע לחלוקת חלל מרתקת. העיצוב חיבר בין קוביות משחק של ילדים, לבין מכולות וארגזי הובלה ימיים, של היבואנית.
צילום: עומרי אמסלם
אולם תצוגה, חברת הרברט – סיגל ברנוביץ', אירנה גולדברג ואדריכל פיצו קדם
תאורה אדריכלית
מפגש חומרים וצורות, יוצרים דרמה בחלל הגדול. הפרספקטיבה המשתנה של האלמנטים התלויים והניצבים במרחב, יוצרת פסל קינטי שמשנה את צורתו בזכות האור המשתנה לאורך היום. המעצבים יצרו לחלל המתוכנן תוצאה ברמה של יצירת אומנות.
צילום: עמית גרון
מסעדת אמריקה, בית ציוני אמריקה – סטודיו דן טרוים
מסעדות
המעצבים הצליחו ליצור אווירה של אמריקה. בחירת הרהוט וציורי הקיר, יוצרים את האווירה הקלילה והרעננה, של מסעדה צבעונית ותוססת. בחרנו בפרויקט בשל הצלחת המעצב ליצור מקום נינוח, תוך שימוש במדיה גרפית השאולה מעולם הגרפיטי. היופי שנוצר בחלל הוא בפשטות ובשימוש הצנוע של החומרים.
צילום: בועז לביא
מיזאקי – סיגל ברנוביץ', גלי אמית ואדריכל פיצו קדם
מסעדות
המעצבים יצרו צורה חדשה מצורה בסיסית והשתמשו בה בחומרים שונים, בחוכמה ובווירטואוזיות רעיונית רבה, כחיפוי קיר ובאלמנטים פנימיים. בחרנו בפרויקט בשל הצלחת המעצבים ליצור נוכחות מבנית רהוטה, ברורה ומרשימה בתוך חלל השוק. מיצוי המרקם המתורגם מצורה, חומר, צבע וקו, יצרו שליטה במערך שמצאנו כמרתק עד מרגש.
צילום: עמית גרון
דירה דקיקה וגבוהה, על רוטשילד – סטודיו XS, אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור
מגורים
תכנון חכם ,יעיל ומקורי. ממקומנו כשופטי אות העיצוב, אנו מעודדים את המאמץ העיצובי בניצול חללים מוגבלים בגודלם.
צילום: גדעון לוין
בית עם ערכים סביבתיים וחברתיים – קרן מילכברג פורת
מגורים
בחרנו בפרויקט בזכות האתגרים שהציבה המעצבת בנושא האקולוגי. יצירת חלל יפה בצניעותו, המצליח לייצר מרחב אוורירי במתחם קטן, לכלל יצירה אדריכלית, המתקשרת בצורה מושכלת עם חוץ המבנה.
צילום: טובי הוכשטיין
היפוך הסכימה – אדריכל פיצו קדם
מגורים
דירת מגורים המשקיפה אל הים התיכון ויודעת לשלב אותו בעיצובה, בחוויית החלל, בהשתקפות במראות וכנוף פנורמי. היא מפנה את תשומת הלב ממנה והלאה, אל הנוף האורבני.
צילום: עמית גרון
דירת סטודיו לרווק, בנווה צדק – סטודיו 3322, ברוידס אדריכלים
מגורים
מצאנו את חלוקת החלל מוצלחת ויעילה בחלוקת מתחמי המחייה, תוך כדי שמירה על פתיחות מרבית. פרויקט זה מראה על יכולת ליצור יצירה אדריכלית מוצלחת במתחם מוגבל.
צילום: יהונתן בן חיים
הרברט סמואל 10 – רמה מנדלסון
תאורה אדריכלית
(אדריכל: רני זיס, מעצבת פנים: אורלי שרם)
מעצבת התאורה השכילה להחמיא לבניין באופן הארתו והשביחה אותו בהוספת שפה עיצובית של תאורה, בעלת ערך מוסף בזכות עצמה.
צילום: עומרי אמסלם
אולם תצוגה, חברת הרברט – אורלי אלקבס אברון
תאורה אדריכלית
(תכנון האולם: אדריכל פיצו קדם, סיגל ברנוביץ', אירנה גולדברג)
התאורה, כמו עיצוב המקום, מצליחה להבליט את עקרונות העיצוב, בהארה, המחזקת את המוטיבים הפיסוליים במקום ונותנת לחלל להשתנות עם עיתות היום והשעה.
צילום: עמית גרון
לובי מגדל אמות – אורלי אלקבס אברון
תאורה אדריכלית
(אדריכל: משה צור, עיצוב פנים: עודד חלף)
צילום: עמית גרון
2016 - תכנון עירוני לעיריות ורשויות
פרק עמק הצבאים - הרשות לפיתוח ירושלים
תכנון עירוני
אדריכלות: רחל וינר אדריכלות ונוף. וינשטין ועדיה אדריכלים
Starr Whitehouse Landscape Architects
הישג למאבק ציבורי, שמירה על קטע נוף ושטח פתוח ייחודי בירושלים, טבע עירוני המאפשר לשמור על האיזון האקולוגי והרצף של השטחים הפתוחים הירוקים.
שביל אופניים "בין השמורות" - עירית נתניה
תכנון עירוני
שביל המשתלב בנוף ללא פגיעה בו ומאפשר הנאה מהטבע העירוני.
2016 - הזוכים באדריכלות
חצרות בי"ס רקפות – אב אדריכלות נוף
אדריכלות נוף
בית ספר רקפות הוא דוגמא של שתוף פעולה פורה בין האדריכלות, אדריכלות הנוף והרעיון. פתוח של סביבה מעוצבת, מחנכת, מאתגרת ופעילה המשלימה את האג'נדה של בית הספר ואת המבנה האדריכלי.
צילום: עמית האס, אלעד גונן
בי"ס רקפות – קנפו כלימור אדריכלים
מבני חינוך
בית הספר תוכנן בראייה כוללת לטובת יצירת סביבה לימודית תוך צמצום הפגיעה בסביבה התכנון מדגיש את חשיבות הטבע והמגוון הטמון בו על ידי הנכחתו בפרויקט כחלק אינטגרלי ומשלים של המבנה תוך שילוב מגוון של חללי החוץ ואזורי הלימוד.
צילום: עמית האס, אלעד גונן
בי"ס כוכב הצפון – אורבך הלוי אדריכלים
מבני חינוך
העמדת המסות הלבנות המשתלבות בסביבה, מאפשרת חללי חוץ מגוונים, חצרות ורחבות הנותנות לבית הספר צביון של מתחם עירוני ולא של בית ספר סגור. תורמים לכך גם הקלילות, הצניעות והייחוד בשימוש מאופק בצבע.
בית הפנאי, מרכז תרבות, נס ציונה – רוזן ליננברג אדריכלים
מבני ציבור
בית הפנאי הנו מקום מזמין, בעל חצר אינטימית ונעימה התואמת את קנה המידה של היישוב. שקיפותו ויחסי חוץ – פנים שהוא מייצר כמו גם שילוב הצמחייה בסביבה תורמים רבות לאווירה הכללית.
צילום: עמית גרון
בניין הפקולטות לפסיכולוגיה וכלכלה, המרכז הבינתחומי, הרצלייה – גוטסמן שמלצמן אדריכלות
מבני חינוך
עצוב מוקפד תוך תכנון ועצוב שונה לכל חזית בהתאם להפנייתה, מבנה בהיר וקריא, קופסא בתוך קופסא. טיפול מצוין במערכת התנועה, הן החיצונית והן הפנימית.
צילום: עמית גרון
רחבת הכניסה של אגף הנוער, מוזיאון ישראל – אדר' יפעת פינקלמן, אדר' דבורה ורשבסקי
מבני חינוך
עיצוב מרהיב של חווייה ייחודית העוטפת את העץ. יצירת מקום לפעילות לילדים בנוסף להיותו מיצב בעצוב מוקפד וממוקם בהתאמה לרחבת המוזיאון.
צילום: עמית גרון
מבנה מתמ מערב, חיפה – משה צור אדריכלים
מבני מסחר
הבניין נבחר בשל העצוב המרשים והמוקפד ובעקר בשל ה"פסיפס המראות" שהוא מייצר למול חוף הים ולמול ההר.
מבנה אירועים וכנסים, ראשל"צ – פיצו קדם אדריכלים
מבני מסחר
המבנה מציע טיפול מעניין בחזיתות, שילוב של פשטות מחד ומורכבות מאידך, בנין נוכח ועם זאת "נעלם" ומשתלב בסביבה.
צילום: עמית גרון
מתחם קריניצי לג'נד, ר"ג – גל מרום אדריכלים
מגורים
בנין מגורים מעניין וצנוע, המשלב בתוכו רחוב מגורים נעים ומיוחד.
בית T/A – פריצקי ליאני אדריכלים
מגורים
בניין ייחודי וצנוע, ארגון הרמוני של גופים פשוטים. בית ים תיכוני המשכיל לייצר קשרים בין פנים וחוץ.
צילום: עמית גרון
הארת שוליים, שולי העיר עכו – ריקי קקון, המרכז האקדמי ויצו חיפה
סטודנטים
חיבור של שני חלקי העיר עכו דרך אזור "ביניים", שוליים עירוניים, תוך עירוב שימושים ופרשנות מחודשת לאמת המים העתיקה.
2016 הזוכים - בעיצוב פנים
רנואר בקניון איילון – בילגוראי פוזנר
מסחר
על שימוש מתוחכם בשילוב דו-מימד עם תלת מימד וביצירת מרחב דיגאטלי בעולם הממשי.
מעבדת המדיה בשנקר – יוסי קורי, גאוטקטורה
חינוך
המעבדה מרחפת בתוך חלל ישן, מתכתבת איתו מבלי לפגוע בו ומדגימה בעדינות את השילוב בין טכנולוגיה מתקדמת למסורתית
TESTING ROOM – סטודיו OPA
מסעדות
בזכות השימוש המרתק ברדי מייד כפיקסל המיצר סביבה בעלת פרטים מוקפדים והקשר בין תוכן לצורה.
לחמים – לימור רוזנר מוג'ה
חללי הסעדה
בזכות הפשטות והראשוניות החומרית והצורנית ממש כמו כיכרות הלחם הנאפים במקום. התאמה רגישה בין תוכן לחומר.
מסעדת קוואטרו – אלכס מייטליס
מסעדות
בזכות השחרור, חוסר הגבולות, התעוזה ושמחת החיים. עיצוב שלא דופק חשבון למדדים מקובלים של טעם טוב ומבכר על פניו חוויה מרוממת של חדוות חיים.
ווק ריפבליק – אודו אדריכלים
מסעדות
בזכות עיצוב פשוט, עכשווי המשכיל להכניס למתחם מעוצב נגיעה גולמית של הרחוב האורבני הסוער. עבודה יפה בשילוב אלמנטים חזותיים בחיבור בין הרחוב לחלל המסעדה. חיבור נהדר מבחינה צורנית בין החוץ לרחוב החדש שיצרו האדריכלים.
דובנוב 7 מבנה משרדים – קטן פקר לוין אדריכלים
משרדים
רי-יוז מרתק למבנה בעל צורניות מובהקת. הפיכת החלל שמרחב עבודה עם פרטים מוקפדים, חלוקה ושימוש בתאורה טבעית מצוינים יצרת מתחם עבודה אורבני בועט.
משרד NUNUNU – סטודיו ID253
משרדים
עבודה עדינה ורגישה תוך שימוש בחומרים פשוטים. פשטות עובדת בכל פרמטר ומעביר תחושת זן, ניקיון ודיוק.
משרד יהלומנים – אינטרני אדריכלות, רוני טל
משרדים
בזכות השימוש המיוחד בצורניות מוקצנת ושילוב עם חומריות ודימויים בלתי שגרתיים.
משרד תיווך RAVON – אירית אקסלרוד
משרדים
בזכות החיבור העדין בין חוץ לפנים.
מסעדת PIU בציריך – אורלי אברון אלקבס
מסעדות
שימוש בגופי תאורה כאלמנט עיצובים המחולל את החלל.
שרונה מרקט – אורלי אברון אלקבס
תאורה אדריכלית
בזכות התחושה המזמינה והנעימה שהתאורה מיצרת במרחב מבלי להיות מורגשת – למעשה בדיוק הפוך מהעבודה במסעדה בצירך שם נוכחות מורגשת וחשובה.
גן ילדים – יקיר קנלי, שנקר ביה"ס הגבוה לעיצוב והנדסה
סטודנטים
2016 הזוכים - בעיצוב תעשייתי
מכשיר א.ק.ג. SMARTHEART – DA, דוד אשכנזי
מכשור רפואי
מכשיר ביתי לטיהור מיים WATER ELEPHANT – קונבקס הנדסה – אודי רימון
מכשור ביתי
צעצועי סירה לחברת "טף טויס" – שלומי איגר
צעצועים
2016 הזוכים - בעיצוב אינטראקציה
אלבום למוזיקאי קותימן – בייקון אופנהיים
מקורית, מעניינת, נאמנה לנושא אותו היא מייצגת ואסתטית מאוד, רמת הטיפול באלמנטים גבוהה מאוד. מצד שני חווית המשתמש קצת מבלבלת, אין דרך פשוטה לקפוץ בין הקטעים השונים.
PLAYGROUND – דנה אלקיס
עיצוב ניסיוני – קונספט,לא ממומש עבודה מאוד לא שגרתית, פורצת גבולות ומאוד אסתטית. מרחיבה את המחשבה על עולמות האינטראקציה ומעוררת השראה.
2015 הזוכים - אות העיצוב למפעל חיים
אדריכל פרופסור דן איתן
אדריכל נוף צבי דקל
2015 הזוכים - באדריכלות
מכון ון ליר, בניין פולונסקי / חיוטין אדריכלים
מבני ציבור
איפוק, השתלבות ושקיפות, מאפיינים את האגף החדש לקמפוס ון ליר. האדריכלים הצליחו להוסיף אגף חדש לבניין השקט והנעים של האדריכלים דוד רזניק ושמעון פובזנר, בעדינות רבה ובכבוד מלא לבנינים הקיימים. אור, ריחוף ודיאלוג בין הפנים והחוץ, מייצרים הרגשה של שקט ורצון ללמוד, לחקור ולהבין.
בניין הבורסה / ערי גושן אדריכלים
מבני משרדים
המתכננים הצליחו להעניק למבנה עצוב ודימוי מתוחכם, מאופק ולא מתבלט ועם זאת בעל נוכחות כיאה לתפקודו. המבנה מצטיין באיכות אדריכלית והקפדה על פרטים.
גן ילדים בגבעתיים / רגבים אדריכלים, אדריכל ערן זילברמן
מבני חינוך
גן ילדים בעצוב מרענן, עליז ומוקפד, הצליח להימנע מיצירת מתחם סגור וכלוא, תוך השתלבות בנוף העירוני.
מגדלי מגורים באשדוד / גלאור פישביין אדריכלים
מבני מגורים
התכנון לפרויקט מציע עצוב ייחודי למגדלי מגורים, שבדרך כלל נראים מגושמים וחזרתיים. עצוב המסה, תוך גריעות והפרשי מפלס ללא ויתור על תכנון פנימי מיטבי של הדירות, יצר חזית מעניינת ודינמית, משחק אור וצל וטשטוש ה"קומות", שבד"כ מאפיינות את חזיתות המגדלים.
מתחם הפניקס / בר אוריין אדריכלים
מבני מגורים
מתחם הדואר / יניב פרדו אדריכלים
מבני מגורים
כפר סטודנטים / HQ אדריכלים, אדריכל ארז אלה
מבני מגורים
שילוב, שאינו ברור מאליו, של בנייה קלה ומהירה, תקציב מינימאלי, יחד עם חשיבה עיצובית ותכנון יעיל של כפר הסטודנטים. הקמתו בשיתוף הקהילה ויכולתו לתת מענה לצרכים עכשוויים ובמקביל לצור מתחם שמעשיר את חיי העיר, מציגים הישג חשוב ותקדים מעורר השראה.
בית במכמנים / SAAB אדריכלים
בתי מגורים
בית מגורים המחובר היטב לנוף הן בהעמדה, הן בחללים והן בעצוב הטוטלי בין חוץ לפנים. יחד עם זאת, שומר על קנה מידה מאופק וצנוע.
מלון נורמן / יואב מסר אדריכלים (נחמני 23), אדרי' ניצה סמוק (נחמני 25)
שימור
המבנים המרכיבים את מתחם המלון, מכבדים את החלל האינטימי של כיכר המלך אלברט. שילוב שני הבניינים המיועדים לשימור והמשוחזרים בעדינות רבה, תורמים להתחדשות הסביבה וגם שומרים על קנה המידה האנושי של הכיכר.
דיזנגוף 94-96 / בר אוריין אדריכלים
שימור
המבנה החדש למגורים, משתלב באיפוק ובשפה ברורה בסביבה עירונית מוגדרת וצפופה. בקומת הקרקע הוא נפתח לעיר, עם קומה מסחרית ובקומות העליונות הוא ממשיך את קו המגרש, עם עיצוב חדש ודינמי, ועם קריצה מודרנית לאדריכלות העיר הלבנה
ככר ג'נרלי / גוטמן אסיף אדריכלים, אדריכל דן חסון ואדריכל מתן ספיר
נגיעה עירונית
נגיעה מרעננת ומשעשעת במרחב אינטנסיבי של תנועות גדולות. הכיכר שנוצרה כמקום מפגש לא פורמאלי, מאפשרת אינטראקציה ושהות תוך הגדרת "מקום".
מבנה פולונסקי, מכון ואן ליר / RTLD תכנון תאורה
תאורה אדריכלית
מגדל צ'מפיון / RTLD תכנון תאורה
תאורה אדריכלית
כירורגיה של העדרות / שי פייביש, המח לארכיטקטורה, המרכז האקדמי ויצו חיפה
סטודנטים
העבודה מציגה טיפול בסוגיה רלוונטית של מבני תעשיה שאינם בשימוש ובמרחב הנופי סביבם. רעיון מעניין של שימוש מחדש בנושא הפקת אנרגיה של תחנת נהריים ההסטורית, ע"י שדה אצות, מסלול מבקרים ו"תיקון" של הסטת הירדן לתעלה. הפרויקט מציג יכולת אדריכלית, נגיעה מבוקרת בשטח תוך כיבוד המבנה ההיסטורי ופרשנות מחודשת לתפקודו.
טיפולוגית טבע עירונית / לובלינר עינת, טכניון חיפה, ביה"ס לאדריכלות
סטודנטים
שימוש בתשתיות כ"שטח" לבנייה, תוך ניצול הזדמנויות ליצירת מרקם, עירוב שימושים ומרחב ציבורי עשיר ומגוון. הפרויקט מציג התמודדות מושכלת בכישרון רב עם הנושא הכלכלי, התחבורתי והעירוני.
2015 הזוכים - עיצוב פנים
משרד עורכי דין / אירית אקסלרוד אדריכלים
משרדים
המעצבים עיצבו חלל עדין ורגיש, הן בתכנון והן בפרוגרמה. שימוש מאופק בחומרים איכותיים אך מזמינים. המתכננים בחרו לשלב אל תוך הפרוגרמה חלל לילדי העובדים, מהלך זה מחדד את מקומו של מעצב הפנים כדמות מובילה בהובלת שינוי חברתי על ידי מהלכים תיכנוניים.
אוטודסק / מיכי סתר אדריכלים
משרדים
המעצבים יצרו חלל עכשווי המתפקד כעיר קטנה, בתוכה ישנו מכלול "מבנים" שונים המאורגנים במערך מוקפד, המשקיפים על העיר האמיתית. אל אף האינטימיות, החלל מאפשר קשר עין ותחושת קהילה. שילוב החומרים והעבודה היא מעין אסמבלז' חומרי הומוריסטי, המשחק עם קני מידה שונים של החומר והתכתבות עם המוצר העיקרי של החברה. ראוי לציון כי המשרד עומד בתקן ירוק גבוה.
בינדלה / סטודיו ברנוביץ'-אמית, פיצו קדם אדריכלים
מסעדות
החלל מחולל השראה לאורחיו, בזכות תכנון ריהוט מוקפד, ניתוח מוצלח לחלוקת החלל, כך שנוצרה הפרדה וחיבור מוצלח במתחמי ההסעדה. החיבור יצר את החלל הפתוח ההאנגרי, בו בזמן שישנה הפרדה ברורה, המאפשרת את האינטימיות הנדרשת לסועדים. שלושת החמרים הבסיסים הצנועים לכאורה – בטון, ברזל ועץ במופע הטבעי, שזורים אחד במשנהו, מצליחים לחולל מפגשים מרגשים ומעוררי השראה. מערך החומרים הצנוע, לצד עושר המינון, היישומים והשימושים בחומרי הגלם הבסיסים של העץ הטבעי, שזור ומשולב עם המתכת, שזורים במקצבים עד ליצירת שפה קוהרנטית בהירה ונהירה למתבונן. מקצב רנדומלי לגופי התאורה בעבודת-יד, מכניס מימד ייחודי ואפילו אנושי (קרפט), מקצב השאול מהעולם המוזיקה. החלל מצליח ליצר חוויה ייחודית של אינטימיות וארציות. המעצבים/ות השכילו לפרק את מוטיב הכרמים והאדמה לחלל הנפתח ונסגר דווקא במימד החתך, תוך יצירת נוף דמיוני וגרפי.
קטנה ומפתיעה / RD STUDIO, רחל מיוחס ודקלה ספיבק
מגורים
בחרנו בפרויקט זה, כיון שמתכנניו הקפידו לנצל את החללים ביעילות ובחוכמה, בד בבד יצרו שפה סגנונית המשכית, ברורה ונהירה. ניצול שטח מגורים המוגבל, לרבות כפל שמושים, הינם אתגר שחבר השופטים מעוניין לעודד, כמגמה שיש לעודד מעצבים לעסוק בה כצו השעה. המעצבות השכילו לנצל את השטח המצומצם של 50 מ"ר בלבד בתבונה רבה, תוך ניצול מקסימאלי של הפוטנציאל המרחבי הנתון. תכנון אינטליגנטי עבור פרוגראמה מורכבת, הינה אתגר נחשק עבור כל מעצב פנים. ולגבינו זוהי דוגמה מצוינת לכישוריו של מעצב הפנים.
ת"א של שנות ה-50 / יעקבס – יניב אדריכלים
מגורים
בחרנו בפרויקט מחולל תרבות, כיון שהמתכננים התמודדו בהצלחה מרובה עם האתגר המכתיב להעביר את רוח התקופה שמייצגת עבור רבים ערך עיצוב ערכי. המתכננים יצרו קשרים בין חללים, באופן לא שיגרתי מעורר עניין אדריכלי. העסוק הסגנוני מהעבר הלא רחוק, מלמד ומאפשר לנו כמעצבים לחוות טכנולוגיה, חומרים ואסטטיקה שהייתה מובנת ומגובשת עם הקמתה של ת"א בשנות החמישים וחלק מהתרבות שלה. זהו פרויקט איכותי, המתוכנן באיפוק אלגנטי. תוכנית העמדה מציגה חלוקה מרובדת לחלל מאורך וקשה, תוך יצירת מתחמים אינטימיים. מערך הריהוט ופרטי הפנים מתכתבים עם סגנון היסטורי ועם זאת אינם מיושנים.
היכל התרבות ע"ש ברונפמן / נועה לב
עיצוב תאורה אדריכלית
נימוקי השופטים: מערך התאורה משמר את האיכויות המקוריות של היכל התרבות בטכנולוגיות עכשוויות, ברגישות רבה, מתוך כבוד לאיכויות המקוריות ומבלי להתפתות אחר אופנות חולפות. תאורת הפנים הופכת את המבנה ליהלום זוהר, אל מול רחבת כיכר הבימה הגדולה ומסמן את מקומו כהיכל לתרבות.
מסעדת טאיזו / אורלי אברון אלקבס
תאורה אדריכלית
החלל הלא שגרתי מחולק בצורה מוצלחת והשפה הויזואלית הייחודית שיצרו המתכננים, מתכתבת עם הערכים הקולנארים ואף משביחה אותם. מערך התאורה מצליח לא רק לצבוע את החלל ולסמן מרחבים אינטימיים, אלא באמצעות עבודה אינטליגנטית העושה שימוש בחומר הגלם המופשט שבאור, מרחיבה את החלל ומעניקה לו מרחבים חדשים בעלי עומק.
ספריה קהילתית / נגה קולבה, ביה"ס לעיצוב, המסלול האקדמי, המכללה למנהל
סטודנטים
הצורך של העיצוב לאפשר איכות חיים טובה לכל האוכלוסייה, היא חובה ולא זכות. אנו גאים מאוד בכך שדור צעיר של מעצבים מזהה את יכולתו להשפיע על העולם בו אנו חיים. פרויקט זה מדגים כיצד הכלים העיצוביים מזהים צרכים נקודתיים בקהילה, מתוך שיחה עם התושבים. בעדינות רבה ומתוך כבוד לקיים, נעשתה פעולת רטרופיט – retro fit אינטליגנטית ורגישה. הספרייה שואבת את השראתה מפרוטוטיפים מקומיים, אשר מתורגמים לחלל המבואה של המתנ"ס הקיים וממשיכים להתכתב עם הסביבה הקיימת. פעולה זו מדגימה, כי לעיתים גם מבלי להרוס את הקיים, ניתן להביא את המרחב התרבותי והקהילתי לסביבה מעניקה ותומכת בסביבה המוכרת.
2015 הזוכים - עיצוב תעשייתי
Jupiter Moon , סדרת גופי תאורה / אירה רז'בסקי
גופי תאורה
סדרת ריהוט GRIT / אבי פדידה, האקדמיה בצלאל
סטודנטים
2015 הזוכים - תקשורת חזותית
"צ'חנבוט", ספר קונספט מאוייר / רומן אומנסקי, בי"ס שנקר
עיצוב ספרים וכתבי עת
המעצב, שכתב ואייר שלושה סיפורים, המתארים את שנות התבגרותו בנתניה וחוויותיו בהיתקלויות עם חבורות עבריינים צעירים, הצליח לאפיין ולעצב את הדמויות באופן מרשים. הוא מצליח להעביר את תחושת האדרנלין והאלימות המתפרצת על-ידי בניית סצנות משכנעות, מלאות תנועה, עם קומפוזיציות דרמטיות בעלות נקודות מבט מקוריות.
"האחים גרים ע"פי פרישמן", ספר ופוסטר / איתן אלוא, אקדמיה בצלאל
עיצוב ספרים וכתבי עת
המעצב עיצב ואייר את סיפורי האחים גרים, בפרשנות רעננה, הן בפורמט המקורי של ספר הנפתח לפורמט של כרזה והן בסגנון האיורים. איתן עושה שימוש נפלא במרחב האיורי, מלא הפרטים, עם צבעוניות עשירה ולא מעט חוש הומור.
מארז מאויר לסיפורים, שירים ומערכונים של חנוך לוין / ענת ורשבסקי, אקדמיה בצלאל
עיצוב ספרים וכתבי עת
המעצבת איירה מספר יצירות של חנוך לוין, במנעד סגנוני רחב, המתאים עצמו לסגנון היצירה. ניכר שהיא מכירה ומבינה היטב את עולמו של חנוך לוין. האיורים הפיוטיים מצליחים להמחיש את העולם של לוין במבע אישי וייחודי.
the shack, סרטון תדמית / אדר רום ואבי נעים, אקדמיה בצלאל
עיצוב למסך
המעצבים מצליחים לייצר אווירה מובהקת מהפריים הראשון. עצמתה של העבודה, בשילוב המדויק בין הסאונד לפריימים המאוירים. זוויות מצלמה ייחודיות, עבודת עריכה מצוינת, שמשחקת בין קלוז-אפים ללונג שוטים, בצורה מתוחכמת, ובחירה בפלטה צבעונית מצומצמת יוצרים סרט מינורי ומקסים.
HOPE SPOT2, סרט תדמית – ארקדי קרבצ'וק ואולג מורוזוב, אקדמיה בצלאל
עיצוב למסך
המעצבים מצליחים להעביר בסרט אינפורמטיבי מסר ברור. אך הם לא מסתפקים בפתרון דידקטי. למרות שמטרת הסרט הסברתית, הם עושים זאת בעיצוב פריימים בעלי אסתטיקה מאד גבוהה הן בסגנון הצורני המיוחד של בניית האלמנטים הרבים ובשימוש בפלטה צבעונית יפיפייה.